Само 11 процента от българите могат да спестяват. Над 46 на

...
Само 11 процента от българите могат да спестяват. Над 46 на
Коментари Харесай

Тренд: Само 11% от българите могат да спестяват

Само 11 % от българите могат да икономисват. Над 46 на 100 от българите или харчат сега от спестяванията си, или вземат заеми и заеми. Това уточни Димитър Ганев - шеф на социологическа организация " Тренд " по време на форума " Powers Summit " в София, като заяви данни от национално допитване измежду 1004 души, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Петдесет и седем % от българските жители считат, че животът в България е бил по-добър преди, уточни Ганев. Той добави, че единствено 29 на 100 от запитаните считат, че животът в страната ни ще стане по-добър. Единствената група, която има оптимистични упования за страната, е тази сред 18 и 29 години.

 

Тези, които показват, че обществената рецесия би трябвало да бъде приоритет на идната власт, са 79 на 100, посочи Ганев. 

 

При степента на задоволеност се употребяват няколко знака, посочи шефът на " Тренд ". В този случай данните демонстрират, че при знака локация на жилището, размер на жилището, облекла, които се носят, качество на съня, обзавеждане на дома, храна, качество на средата на живот, по-големите дялове са на обща задоволеност.

 

Единствено там, където отрицателните варианти по-скоро доминират, са приходите, които имат хората. По този индикатор 68 % от запитаните българи не са задоволени от приходите, които имат. 70 на 100 не усещат опасност за физическата си сигурност, а 21 % усещат опасност. 

 

Във фокуса на полемиката на " Powers Summit 2022 ВЛАСТ, ЧУВАЙ! " са тематиките опазване на здравето, енергетика, План за възобновяване и резистентност, предприемачество, стабилно развиване.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР